27.3.09

RICHARD DAWKINS, DARWIN I LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Richard Dawkins
Victor Navarro, Ricardo Peralta
i Darwin

Una teoria que encara molesta a algú. Parlar del nostre passat com a espècie és dificil?
Darwin com Galileo, no ha fet més que observar, analitzar i definir teories, però la ciència i la religió caminen diferent i per diferent camí.

El pròxim día 31 de març el professor d´Oxford Richard Dawkins, probablemente l'ateu més famós del món, serà nomenat doctor Honoris Causa en la Universitat de València.
Richard Dawkins, és un dels principals divulgadors de la teoria de l’evolucionisme i autor dels best-sellers mundials ‘El gen egoista’ i ‘El miratge de Déu’.
La investidura de Dawkins s’emmarca entre els actes de commemoració del bicentenari de Darwin i el 150 aniversari de la publicació de ‘L’origen de les espècies’. Richard Dawkins és professor of Public Understanding of Science de la Universitat d’Oxford. La Universitat de València va ser una de les poques institucions acadèmiques europees que va homenatjar Charles Darwin en el centenari del seu naixement, al any 1909. Cent anys després torna a fer-ho amb una exposició "Darwin. El seu temps, la seua obra i la seua influència" organitzada per la Universitat de València al Palau Cerveró i fins a setembre. La direcció científica de la mostra ha estat a càrrec del catedratic de Historia de la Ciència, Víctor Navarro, veí de Godella.

A banda de la seua obra com a escriptor i científic, Dawkins s’ha distingit per la seua brillant i apassionada defensa de la ciència i el racionalisme. Richard Dawkins ha dut a terme una extraordinària tasca de promoció del pensament evolucionista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario