20.9.09

ARTUR HERAS. LA FASCINACIÓ PER LA PARAULA


Artur Heras és pintor.
Un pintor que viu a Godella i que parla de Godella

He llegit una entrevista el 17 de setembre en Quadern (El País). La feia Martí Domínguez a l´estudi del pintor que té una vista sobre l'horta excepcional. Pero Artur no és un pintor de paisatges, "m'interessa la paraula. El text com a grafisme, pero també el que diu".
"Godella és una joia, dins de l´horta" va dir Nicolau Primitiu.
I Artur Heras diu sense acritud que "En qualsevol altre país, el balcó sobre l'horta , al costat del peiró, seria lloc de reunió, punt de trobada. Com també la casa del pintor Pinazo, tan desaprofitada, que podria ser un dels grans atractius de la contornada. Aquest poble de Godella, en qualsevol país normal, seria el poble dels pintors. A França es farien excursions per a visitar le village des peintres. Dels bons pintors! Pensa que Andreu Alfaro hi és i que ningú no li fa cas[...] També altres bons artistes, Josep Maria Gorris, o fins i tot l'escola de Godella, que potser fa una pintura molt clàssica, però que té la seua tradició i el seu públic".
Però clar, l'art a la Comunitat Valenciana és com tot a la nostra benvolguda terra. Rablaci (Rafael Blasco Ciscar), fill de Rafael Blasco i Consuelo Ciscar, estudiant de 22 anys, ha fet exposicions internacionals, i els magnifics pintors de Godella? Navarret, Belda, Morales, Ferrando, Pinazo, Bronchú, Giner, Castillo, Heras, Monteagudo, Ferri...
Llegir sobre Rablaci al Levante
Artur Heras és un home intel.ligent, versàtil i sap mirar. El veig de vegades en casa d'amics o passejant a la seua filla al sol del cap de setmana.
Artur Heras va naixer a Xàtiva i el grafisme de la G, una lletra molt seua, li serveix per a pronunciar Guadix (terra del seu pare) i Godella (la nostra terra).
No puc fer un enllanç per a que llegiu l´entrevista completa, perque no l'he trobada en soport digital.

No hay comentarios:

Publicar un comentario