30.9.12

PARTIT OBERT A LA PARTICIPACIÓ





L'article de la setmana és una reflexió del nostre company, secretari general de l'agrupació i alcalde de Godella, Salvador Soler. Va escriure-ho en la seua pàgina de Facebook i ha eixit publicat al Periódico de aquí.com.

Parla de la situació actual i de la necessitat d'encetar un procés de participació oberta d'amplis sectors de la societat en el partit. Un principi necessari...


"El PSOE ha convocat una Conferència Política per al mes de Novembre. En el Congrés Federal celebrat a Sevilla es va aprovar la realització de Primàries per a triar els candidats/-es en les properes eleccions.

El moment que travessa el nostre país i singularment la nostra Comunitat Autònoma, es mereix que totes les persones de progrés, d’esquerres; que no volen ni comparteixen les polítiques neoliberals ni de dretes que ens estan governant, puguen participar en el procés de debat i elecció dels propers candidats/-es.

Els i les socialistes tenim el deure ètic de recuperar la il·lusió per a les polítiques pendades per a la immensa majoria de la gent i no com ara que sols provoca pèrdua de drets i empobriment de la població. Estem assitint a l’aniquilació de la classe mitjana d’este país.

Sembla que el document que servirà per encetar el procés i que sera objecte de debat a la Conferència ja es queda curt d’inici. Podeu consultar la notícia 

Des d’ací vos convide a iniciar una "tormenta d’idees" (esperem que es convertisca en una tormenta perfecta) sobre el contingut i les particularitats...

Voldria començar llançant-ne un primer parell:
La participació oberta d’amplis sectors de la societat deu començar no tan sols en el moment de l’elecció entre els diferents candidats/-es sinó també en el procés de confecció de les bases del sistema. Cal iniciar l’aproximació de la ciutadania a la proposta el més prompte possible! (Sóc de l’opinió que una Conferència convocada per a Novembre no donarà temps material per a extendre la participació real).

En segon lloc l’elecció no s’ha de plantejar només per atriar el/ la Candidat/a a la presidència del Govern Central sinó que deu extendre’s a les Comunitats Autònomes i almenys a les ciutats de més de 50.000 habitants.

Ara és el vostre torn! Endavant! "

No hay comentarios:

Publicar un comentario