22.3.13

FEMINISME I IGUALTAT



La propera setmana s'inicia amb diversos actes en el que les protagonistes són les dones feministes i progressiste que treballen per la igualtat.


El  dilluns 25 de març  a les   19h al Saló d'Actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València al Campus de Tarongers presentació del projecte d'Història del Feminisme i de la web Feministes Valencianes, amb Concha Gisbert, Dolores Sanchez y TeresaYeves.

El 26 de març a les 19;30h a l' Ateneu  Mercantil, lliurament dels  Premis Dones Progressistes de València.

ASSOCIACIONS DONES MARTINEZ CUBELLS. 
Per la seua lluita front la decisió de desallotjament de la Conselleria de Benestar Social de l’espai de dones,i per la reivindicació de la necessitat del seu treball . Tot un referent històric de lluita a favor dels drets de les dones..
Lliurarà el premi : Ximo Ferrandis. Periodista EL PAIS.

PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA.
Per la seua defensa i reivindicació en el compliment de Llei. El seu incompliment per part del Govern Valencià atempta contra els dependents, les famílies, i contra la societat. Els retalls comporten que moltes dones no tinguen altra opció que deixar el seu treball professional . El incompliment atempta també la igualtat d’oportunitats. 
Lliurarà el premi :Gustavo Zaragoza. Professor Universitat deValència.

PAQUI MENDEZ. 
Impulsora i Coordinadora dels curtmetratges per la igualtat. El seu treball i el seu compromís ha fet possible avançar en la lluita per la igualtat a través del mitjans audiovisuals. 
Lliurarà el premi: Ana Noguera. Membre del Consell Valencià de Cultura.

ROSANA PASTOR. 
Premi Goya a la millor actriu revelació en 1995 pel seu paper en “Terra i llibertat”. La seua dilatada trajectòria professional al cinema, teatre i televisió destaca per la seua versatilitat i entrega total a cada personatge que interpreta. Sempre amb Pel seu compromís públic en defensa de les polítiques d’Igualtat, en contra de la violència de gènere i a favor de la reivindicació els drets de les dones en tots els àmbits: laboral, polític i social.
És tot un referent davant les càmeres, també al carrer i a les tribunes d’opinió, sempre en defensa de les dones i d'una societat més igualitaria..
Lliurarà el premi: Salut Alcover. Presidenta del comitè d'Empresa de Radiotelevisió Valenciana.

CONCHA GISBERT. 
Experta en Igualtat. Militant feminista des dels anys 80.Responsable del primer servei de la dona de la Generalitat Valenciana.
Compromes
a amb les politiques d’igualtat Ha participat en diferents organismos realitzant un important treball.

Lliurarà el premi Carmen Alborch. Senadora i escriptora.


I també cal parlar de la VII convocatòria "Curts per la Igualtat"  fins al 15 de juny. Bases ACÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario