24.11.09

INAUGURACIÓ DE LA SETMANA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Paraules de l'Alcalde de Godella, Salvador Soler.

"Inaugurem hui una setmana que pretén denunciar i mobilitzar la societat contra la violència masclista o de gènere. Ja portem 5 anys de vigència de la Llei Integral contra la violència de gènere, una llei necessària, oportuna i pionera en el conjunt d’Europa. Una llei que va definir per primera volta la violència que pateixen les dones en la parella, com una manifestació de la discriminació, la situació de desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones. L’assassinat de dones, per violència masclista, és l’expressió més extrema d’eixa discriminació. Fan falta molts canvis socials a tots els nivells per a què vivam en una societat on homes i dones sigam lliures i iguals; on les dones no siguen discriminades sols pel fet de ser dones.

Les lleis ens situen en el bon camí, però encara queda molt per fer. Des de l’aprovació de la Llei a finals del 2004, són 425 dones assassinades per violència masclista (82 al 2005, 99 al 2006, 94 al 2007 i 102 al 2008; 48 al llarg del 2009). O el que és el mateix: una dona cada 4 dies.

És evident que queda molt per fer i en eixe treball voldria destacar hui la necessitat d’involucrar a la joventut; fer-los partícips en el treball d’erradicar les actituds basades en el domini i la submissió. Contràriament al que es podria pensar... la violència de gènere té una alta incidència entre la gent jove. De les 113.500 dones que contaven en una ordre de protecció a 31 de desembre de 2008., el 39% tenien menys de 30 anys. El 29% de les dones que criden al telèfon d’atenció a les víctimes 016 són menors de 30 anys. De 2003 a 2008, 121 dones menors de 30 anys han perdut la vida a mans de les seues parelles o ex-parelles.

Per últim felicitar a la regidora Rosa Barat i tot l’equip tècnic que treballa amb ella per la setmana que ens han preparat i agrair a tota la resta de persones que han fet possible les activitats d’estos dies, el seu treball i entusiasme, i convidar-vos a participar activament en elles."
Les cifres diuen tant...i queda tant per fer...

No hay comentarios:

Publicar un comentario