25.2.10

GODELLA. CRIDA I EXALTACIÓ FALLERES MAJORS


El diumenge 21, el Capitoli feia olor a falles. Es va fer la Crida i Exaltació de les falleres majors de Godella.
L'ambient festiu es barallava amb la pluja i l'acte va estar ple d'emoció i poesia.
L' Alcalde digué:
"Godella hui està de festa, i vos saluda, com la filla del camp senzilla i tendra, que dóna lo millor que pot donar. Ara jo vull ser com el poeta, que als vostres peus volguera, a ús i costum dels nostres trobadors,entonar un bell cant, que tinguera la hermosura de la nostra primavera i la dolçor dels nostres fruits millors.
I entone el càntic del trobador, en l’arpa daurada del patriarca de les nostres lletres, Teodoro Llorente:

"Coronada de palmes, de murta i de llorer,

tinc un arpa daurada de tres cordes no més.

A una li diuen Pàtria; altra es nomena Fe;

Amor és la tercera,i

la més dolça és,

perquè a vosatros la consagre, ¡oh reines de mon seny!"

La Senyera, plantada junt al vostre tro, no es ja una venerada mortalla dels segles morts: és oriflama, que en vostres mans tremola triomfadora al vent antic, que encén en estos moments una primavera de roses palmes i llorers i amors; és la bandera d'este poble, que volguera anar a l’avantguarda del progrés i del treball per fer més gran a Espanya, però sempre parlant, sentint i fent en valencià."

Y baix nostra Senyera podem contemplar un ramillet de bellees que representen i simbolitzen l’exaltació de la dona valenciana i, al front d’elles, les nostres Falleres Majors i Majors Infantils, que pel conjunt de virtuts que atresoren les fan digníssimes portadores de la nostra més alta representació, rindam homenatge d’amor i pleitesia a la Falleres Majors de Godella per a les falles de 2010:
Falla Doctor Cabo. Fallera Major Infantil: Isabel Chaparro Avilés. Fallera Major: Amparo Avilés Cabeza.
Falla Cervantes-San Blas. Fallera Major Infantil: Marta Pascual Salcedo. Fallera Major: Mª Dolores cardo Andrés.
Falla Doctor Valls. Fallera Major Infantil: Coral Serrano Tormos. Fallera Major: Amparo Aparicio González.
Vull reivindicar des d’ací, igual que ho feu Juan Francisco Juliá, rector de la Politècnica i mantenidor de la Fallera Major de Valencia, per a les Falles de València la qualificació de Patrimoni Cultural de la Humanitat

I Desitjar que estes Falles tingam dos ninots especials imaginaris: un, que represente la crisi, i altre l’optimisme. Al segon l’indultarem, perquè representa el vostre treball i entusiasme en estos moments difícils; i al primer, el cremarem en el foc purificador de “la nit de San Josep”.

Voldria tancar el meu parlament, al crit del poeta valencià Cebrián i Ibor:"¿Sols resta valencians, la Germania! Fe, Patria, Amor!... ¡Amor!..i¡Valenciania!"

A totes i tots ¡Bones Falles!
Salvador Soler, Alcalde de Godella.

Fotografia L'Alcalde, Salvador Soler amb el Regidor de Cultura i Festes, Miguel Gago i les falleres i fallers (Blog Bim de Godella)
¡Boniques paraules, Alcalde!

No hay comentarios:

Publicar un comentario