23.3.10

GODELLA I LA TERRA

>

Amb el títol "Llauradors de Godella. Una història de l'horta" el Casal Jove AlMatadero ha penjat a Youtube els vídeos que podeu vore dalt.

Protegir l'horta és un dels propòsits dels socialistes de Godella i per a defensar-la en paraules de l'Alcalde, Salvador Soler, tenim un PGOU que estableix una especial protecció a l'horta. L'any passat s'aprovà una modificació puntual del Pla General per a clarificar els usos possibles en l'horta i la utilització de vivers, donant resposta a la reivindicació dels llauradors des de fa anys. Es va aprobar una moció per a incorpora-nos a un projecte europeu (amb les ciutats franceses de Noisy i Bailly ) per a protegir i possibilitar un desenvolupament sostenible i fer-la viable econòmicament.

La primera de las iniciatives municipals és l'oferta d'horts d'oci per als veïns i veïnes de Godella, amb una especial atenció a col·lectius específics (gent gran, joves..) mitjantçant parcel·les de 50m per a fomentar la cultura ecològica i l'autoconsum. I també col·laborant amb les iniciatives que pretenen la venda directa i/o per Internet dels productes que es cultiven a l'horta de València, ha dit Lola Sánchez, regidora d' Urbanisme i Medi-ambient.

Però l'horta és á més a més el nostre espai per a passejar i respirar. L'aire plé d´aromes i els colors de la terra, les flors i les collites dels nostres camps fan dels camins de l'horta un recorregut viu.

Uns vídeos excel·lents amb imatges de l'horta, l'aigua , les séquies i la terra que són l'origen de Godella. Gracies per la producció a Joventut i a Juani García, Regidora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario